Home+ REF+ Radiology in India+ Radiology World Over+ Radiology Links
REF

REF Events

 
REF Events: Advanced Neuroimaging Course 2013 (12th April to 13th April 2013 )

Advanced Neuroimaging Course 2013

1.      The course was organised by REF in collaboration with Viyaja Diagnostics, Hyderabad.

2.      This was a clinico-radiological course in Basic and Advanced Neuroimaging intended for Radiologists, Neurophysicians and Neurosurgeons.

3.      The course was held at Hotel Greenpark, Hyderabad on 12-13 April, 2013

4.      The registration fee was Rs. 3000 for consultants and Rs. 2500 for residents.

5.   Spot registrations were accepted.

6.      A list of confirmed registration was put up regularly.

Day 1 - 12 Apr 2013
TOPIC Speaker START TIME End Time Duration
The Basic & Application   9.00am 11.00am 2hrs

Diffusion imaging

Ravi Varma

9.00am

9.20am

20m

Perfusion imaging

Bejoy

9.20am

9.40am

20m

MRS

Raghvendra

9.40am

10.00am

20m

Susceptibilty weighted imaging

Bejoy

10.00am

10.20am

20m

fMRI

Meher

10.20am

10.40am

20m

DTI

Bejoy

10.40am

11.00am

20m

- - - - -
Coffee Break- 11.00am 11.15am 15m
- - - - -
Epilesy Imaging - 11.15am 1.15pm 2hrs

Epilepsy imaging - what the neurologist wants to know from the radiologist

Sitajaylakshmi

11.15am

11.35am

20m

MRI in epilepsy (incl HS and FCD)

Meher Ursekar

11.35am

12.20pm

45m

Nuclear imaging in epilepsy

Kavitha

12.20pm

12.40pm

20m

Epilepsy imaging – the neurosurgeon’s perspective

Manas Panigrahi

12.40pm

1.00pm

20m

- - - - -
LUNCH 1.00pm 2.00pm 1hrs
-   - - -
Tumor Imaging and Brain Infections   2.00pm 4.00pm 2hrs

All you wanted to know – Basics to advanced

Bejoy

2.00pm

3.00pm

60m

Brain infections

Meher Ursekar

3.00pm

4.00pm

60m

-   - - -
Coffee Break 4.00pm 4.15pm 15m
-   - - -

Imaging in hypoxic brain injury- from birth to adulthood

Bejoy

4.15pm

4.45pm

30m

Case Based Review

Bejoy

4.45pm

5.30pm

45m

 

Day 2 - 13 Apr 2013
TOPIC
Speaker START TIME End Time Duration

MRI of the normal infant brain- term to 2 years

Meher

8.30am

9.00am

30m

Child with development delay - what the neurologist wants to know from the radiologist

Lokesh Lingappa

9.00am

9.20am

20m

Imaging a child with developmental delay

Meher

9.20am

9.50am

30m

Metabolic Brain disease - common imaging patterns

Bejoy

9.50am

10.30am

40m

-
  - - -
Coffee Break
10.30am 10.50am 20m
-
  - - -
Stroke Imaging
  10.50am 12.50pm 2hr

Issues in imaging and management of acute ischemic stroke

Rajesh Reddy

10.50am

11.10am

20m

Imaging in acute ischemic stroke

Bejoy

11.10am

11.40am

30m

Imaging intracerebral hemorrhage

Ravi Varma

11.40am

12.00pm

20m

Interventions in acute stroke

Ravi Varma

12.00pm

12.30pm

30m

-
  - - -
Lunch
12.30pm 1.30pm 1hr
-
  - - -
Dementia Imaging
  1.30pm 2.50pm 1hr 20m

The dementic patient – what am I looking for?

Sudhir Kumar

1.30pm

1.45pm

15m

Normal aging brain

Meher

1.45pm

2.00pm

15m

MR imaging in dementia

Meher

2.00pm

2.30pm

30m

Nuclear imaging in dementia

Kavitha

2.30pm

2.50pm

20m

-
  - - -
Coffee Break
2.50pm 3.10pm 20m
-
- - - -
Peripheral Nerve Imaging
- 3.10pm 4.30pm 1hr 20m

Peripheral Nerve Imaging-brief overview

Meena A K

3.10pm

3.30pm

20m

USG in peripheral nerve disorders

Lokesh (Nellore)

3.30pm

4.00pm

30m

MR neurography

VSV Rammohan

4.00pm

4.30pm

30m

 

Back to Events


 

 

 

+ About REF

+ REF Activities
- REF Events
- REF Publications

+ REF Scholars

+ REF Quiz

+ REF Interactive

+ Contact REF