Home+ REF+ Radiology in India+ Radiology World Over+ Radiology Links
REF

REF Events

 

Program Details:

22nd Resident’s Review Course 2018- 11th October to 14th October 2018

Day 1- 11 th october [Thursday] Speaker  10.45AM 7.45PM  
Chest I 2hr30m
Solitary lung nodule Dr Bhavin Jankharia 10.45AM 11.10AM 25 min
Interstitial lung diseases Dr Parang Sanghvi 11.10AM 11.40AM 30 min 
Mediastinum Dr Abhijeet Raut 11.40AM 12.00PM 20 min 
Infections in immunocompromised pts Dr Abhijeet Raut 12.00PM 12.15PM 15 mins
Positioning of tubes and line plain radiographs Dr Sanjay Jain 12.15PM 12.45PM 30 min
Airways Dr Bhavin Jankharia 12.45PM 1.00PM 15 min 
Pulmonary Thromboembolism Dr Parang Sanghvi 1.00PM 1.15PM 15 min 
Lunch 1.15PM 2.30PM 45M
Body I 
Approach to liver lesions in cirrhotic and non cirrhotic lesion Dr Saugata sen 2.30PM 3.20PM 50
Approach to a patient with obstructive jaundice Dr Saugata sen 3.20PM 3.50PM 30
Approach to pancreatic masses: What the surgeon wants to know Dr Akshay Baheti 3.50PM 4.20PM 30
Tea/Coffee break 4.20PM 4.35PM 15
Approach to Rectal Carcinoma Dr Saugata sen 4.35PM 4.55PM 20
Introduction to oncoimaging and response assessment Dr Akshay Baheti 4.55PM 5.20PM 25
Approach to adrenal masses Dr Aparna Katdare 5.20PM 5.45PM 25
Newer advances in imaging (non neuro) Dr Saugata sen 5.45PM 6.10PM 25
Tea/Coffee break 6.10PM 6.25PM 15m
Quiz 6.25PM 7.30PM 1hr

 

Day 2- 12 th october [Friday] 9:00Am 7:00PM  
Body II 9:00Am    
Bowel pathologies Dr Bharat Aggarwal 9:00Am 9:30Am 30
Pelvic gyn MRI Dr Bharat Aggarwal 9:30Am 10:00Am 30
Guidelines on managing adnexal incidentalomas seen on USG and CT Dr Bharat Aggarwal 10:00Am 10:20Am 20
Prostate MRI Dr Bharat Aggarwal 10:20Am 10:40Am 20
Approach to Renal Masses Dr Bharat Aggarwal 10:40Am 11:05Am 25
Tea/Coffee break 11:05Am 11:20Am 15m
Pediatrics 11:20Am    
Pediatric Skeletal Dysplasia Dr Ravi Ramakantan 11:20Am 11:50Am 30 min
Pediatric Body tumors Dr Seema Kembhavi 11:50Am 12:20pm 30 min
Neuro 12:20pm    
Pediatric brain tumors Dr Shilpa Sankhe 12:20pm 12:40pm  
Adult brain tumors with spectro and perfusion  Dr Shilpa Sankhe 12:40pm 1:10PM 30
Lunch 1:10PM 1:55PM 45
Stroke Dr Deepak Patkar 1:55PM 2:25PM 30
Epilepsy Dr Shilpa Sankhe 2:25PM 2:50PM 25
CNS infection Dr Deepak Patkar 2:50PM 3: 15PM 25
CVJ Dr Shilpa
Sankhe
3:15PM 3:35PM 20
ETHICS AND VISION
Patients NOT images Dr Ravi Ramakantan 3:35PM 4:05PM 30
Future of Radiology Dr Bhavin Jankharia 4:05PM 4:35PM 30
Tea/Coffee break 4:35PM 4:50PM 15m
Core Basics 1hr 20min
Radiation and patients Dr Bhavin Jankharia 4:50PM 5:20PM 30
Contrast and patients Dr Akshay Baheti 5:20PM 5:45 PM 25
MRI Safety: Myths and Facts Dr Aparna Katdare 5:45 PM 6:05 PM 20
Quiz - II 1hr
Semis Dr Shilpa Sankhe 6.00PM 7.00PM 1hr

 

Day 3- 13th October 2018 [Saturday] 9:00Am 7:00PM  
IR 9:00Am 10:00 AM 1hr 00 min
Non-vascular intervention and Biopses Dr Bhavin jankharia 9:00Am 9.30AM 30min
USG guided Intervention Dr Saba Shaikh 9.30AM 10.00AM 30min
Cardiovascular  10.00AM 11.00AM 1hr
Cardiac CT Dr Avanti Guhale 10.00AM 10.30AM 30 min
Cardiac MRI Dr Avanti Guhale 10.30AM 11.00AM 30 min
Tea/Coffee break 11.00AM 11:15AM 15min
Musculoskeletal  11:15 12:50 2hr 
Shoulder Dr Malini Lawnde  11:15AM 11:40AM 25
Knee  Dr Khushboo Pilania 11:40AM 12:05PM 25
Hip Dr Khushboo Pilania 12:05PM 12:30PM 25
Elbow Dr Malini Lawnde  12:30PM 12:50PM 20
Lunch 12:50PM 1:35PM 45m
Approach to arthropathies Dr Bhavin jankharia 1:35PM 2:00PM 25
Focal bone lesions Dr Bhavin jankharia 2:00PM 2:30PM 30
Focal and diffuse marrow abnormalities in spine Dr Aditya Daftary  2:30PM 2:55PM 25
Pediatric muskuloskeletal imaging Dr Aditya Daftary  2:55PM 3:15PM 20 min
DECT Dr Parang Snghvi 3:15PM 3:35PM 20 mins
USG 3:35PM    
MSK USG Dr Ashwin Lawande 3:35PM 4:05PM 30
Ophthal USG Dr Deepak Bhatt 4:05PM 4:25PM 20 min
Break 4:25PM 4:40PM 15m
Breast 
Breast Dr Bijal Jankharia 4:40PM 5:25PM 45
RESIDENT PRESENTATION 5:25PM 6:00PM
Quiz - III 6:00PM 7.00PM 1 hr
Finals 6:00PM 7:00PM 60M

 

Day 4- 14th October 2018 [Sunday] 9:00Am 4:00PM  
Head and neck
PNS Dr Abhijeet Raut 9.00AM 9.20AM 20
Head and neck anatomy and pathologies Dr Varsha Joshi 9.20AM 11.40AM 2 hr 20 min
Break 11.40AM 11.50AM  
Body III
Radiological approach to infertility Dr Saba Shaikh 11.50AM 12.20PM 30
Approach to portal hypertension Dr Saba Shaikh 12.20PM 12.50PM 30
Lunch 12.50PM 1.20PM 45M
Obstetric ultrasound 2 hrs
1st Trimester B Ramamoorthy 1.20PM 1.50PM 30m
2nd trimester B Ramamoorthy 1.50PM 2.20PM 30
3rd trimester B Ramamoorthy 2.20PM 2.50PM 30
Break 2.50PM 3.00PM  
Barium Dr Govind Jankharia 3.00PM 4.00PM 60m

 

Rules:

1. Each speaker is an absolute expert in his/her field.

2. Each expert will conduct the session the way he/she wants. This may be a combination of didactic lectures, cases, quizzes, question and answer sessions, etc

3. There will be lunch and tea, coffee and biscuits breaks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 








 

 

+ About REF

+ REF Activities
- REF Events
- REF Publications
- Online Lectures
- Journal Watch

+ REF Scholars

+ REF Quiz

+ REF Interactive

+ Contact REF